#news-12161

Interdent

INTERROCK NEW TIP IV

Visoko kvaliteten, tiksotropen, sintetičen, super trd mavec za precizno tehniko pri izdelavi porc...

#news-11457

Interdent

INTERSTONE NEW TIP IV

Visoko kvaliteten, tiksotropen, sintetičen super trd mavec za precizno tehniko pri izdelavi porce...

#news-11459

Interdent

INTERDUR Tip III

Kvaliteten, tiksotropen, sintetičen, trd mavec za izdelavo visoko kvalitetnih delovnih modelov v ...

#news-11575

Interdent

BLUESTONE Tip III

Kvaliteten, tiksotropen, vsestransko uporaben mavec v zobnem laboratoriju. Tekoča konsistenca zag...

#news-11576

Interdent

YELLOWSTONE Tip III

Kvaliteten, tiksotropen, vsestransko uporaben mavec v zobnem laboratoriju. Tekoča konsistenca zag...

#news-11577

Interdent

ORTHOPLASTER Tip III

Super bel, kvaliteten, tiksotropen mavec, razvit za uporabo v ortodontiji. Odlikujejo ga tekoča k...

#news-11578

Interdent

ARTIPLASTER

Gnatologija zahteva uporabo specialnih mavcev za umavčenje v artikulatorju. Pomembna je razteznos...

#news-2394

Interdent

ALABASTER

Alabaster je večnamenski mavec za vlaganje proteze iz umetne smole v kiveto pred polimerizacijo.&...

#news-2537

Interdent

INTERROCK PREMIUM Tip IV

Izjemno kakovosten, manj tiksotropen, sintetičen, super trd mavec za izdelavo preciznih delovni...

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Interdent d.o.o.